כאשר אנו עובדים על עיצוב או פרויקט חדש, אנו זקוקים להשראה, “כיוון”. מעין סיעור מוחות הנועד לפתח את החשיבה היצירתית והסגנון שלנו בפרויקט, באמצעותו ננסה להבין איך אנחנו יכולים לייצר משהו שונה וייחודי ממקורות ההשראה.
לוח השראה אינו בגדר חובה, אך הוא כלי סיוע מצוין לגיבוש הרעיון העיצובי.
ניתן לשאוב השראה מכל דבר בעצם – מהסביבה שלכם, תמונה שראיתם ברשת או צילמתם, אלמנטים אדריכליים, אוכל, טבע, אופנה ואין סוף אפשרויות… רק תפקחו את העיניים.
אז מה כולל לוח השראה?
תמונות ואיורים – המתקשרים לסגנון ותחום הפרויקט
צבעים – צבעים מנחים שיובילו לצבעים המובילים בעיצוב הפרויקט
*בבחירת הצבעים, נסו לחשוב למה הלקוח יתחבר ומה נכון לו, בהתאם לעסק/מוצר שהוא מפרסם.
לדוגמה: אם התבקשתם לעצב אלמנט עבור חוקר/ת פרטי/ת – סביר להניח שפחות נשתמש בצבעים ורודים או זוהרים (כמובן שיש להתחשב בבקשות הלקוח).
פונטים וטקסטורה – פונטים וטקסטורות המתקשרים לסגנון והאווירה שאנו רוצים לשדר בפרויקט
סידור הלוח
לוח השראה ישתנה בהתאם לפרויקט, קו העיצוב וקונספט הפרויקט.
הלוח יכול להיות ממוחשב, מודפס, דו/תלת ממדי, כקולאז’ או כל העולה בדעתכם. היו יצירתיים 🌈
כללים מנחים
1. מיקוד – תהיו ממוקדים בחיפוש שלכם. תבינו מי הלקוח שלכם, מה הוא מפרסם, מאיזה עולם הוא מגיע ותמקדו את חיפוש ההשראה שלכם. למשל, התבקשתם לעצב פלייר לחנות תבלינים. אם החיפוש יהיה כללי מידי וישים דגש על עיצוב פליירים וברושורים, אתם תחשפו להמון מקורות ומידע שלא בהכרח תואם את הלקוח או רלוונטי להשראה שאתם מחפשים, אבל אם תהיו ממוקדים ותחפשו עיצוב פליירים של חנויות תבלינים, תמצאו מידע ורעיונות ממוקדים יותר לפרויקט.
2. מקורות השראה – אחרי שמקדתם את עצמכם, נעבור לשלב הבא – מציאת מקורות השראה (וכמה שיותר).
כפי שאמרנו קודם, תפקחו את העיניים, שימו לב לסביבה שלכם. חפשו תמונות, איורים, שימו לב לצבעים – צרפו כל מה שנוגע בכם, מתקשר לכם ואתם יכולים לקבל ממנו השראה לפרויקט.
אם אנחנו מתייחסים לפרויקט לחנות תבלינים, נחפש אלמנטים רלוונטיים לחנות תבלינים: תמונות ואיורים של עשבי תיבול, תבלינים שלמים, תבלינים טחונים, מכתש ועלי, שווקים ועוד ועוד…
3. סינון – יש לכם את זה. אחרי איסוף מקורות ההשראה, הגיע הזמן לסנן.
התמקדו והשאירו את האלמנטים שהכי עושים לכם את זה, מעוררים בכם השראה ויצירתיות ובעצם – נותנים לכם כיוון.
4. זכויות יוצרים – חשוב לשים לב שאתם רק לוקחים השראה, ולא מעתיקים אותה.
זכרו שהלוח מיועד למתן השראה בלבד והוא אסור לפרסום או העתקה.
המקורות שאספנו (מהרשת, אפליקציות או אתרים שונים) לא שייכים לנו (זוכרים את מאמר זכויות יוצרים?) ושימוש בהם מהווה הפרת זכויות יוצרים.
תרגיל
אחרי שלמדנו איך וממה מורכב לוח השראה, צרו אחד כזה בעצמכם המתקשר לפרויקט הגמר שלכם! (זה יכול להיות בפינטרסט pinterest, בתיקייה במחשב, על גבי קובץ ממוחשב, לוח קשיח והשמיים הם הגבול…)
עוזר לי המאמר לסדר בניית תיק העבודה לסיום שלבי תכנון